Skip to main content

Consultatie en second opinion

Soms vraagt een depressie om extra expertise

DEC-J biedt de juiste kennis als de behandeling complex wordt

CONSULTATIE EN SECOND OPINION

Het Depressie Expertisecentrum Jeugd (DEC-J) van GGZ Oost Brabant loopt landelijk voorop in de behandeling van depressiviteit en suïcidaliteit onder jongeren en jongvolwassenen. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het behandelen van jongeren en jongvolwassenen. Zij bieden hen de beste, hoogspecialistische zorg bij zeer ernstige, (zeer) hardnekkige depressieve klachten, vaak in combinatie met andere klachten. We delen onze kennis graag met cliënten, hun naasten én met professionals die in hun werk te maken hebben met de zorg voor jongeren en jongvolwassenen die kampen met depressie.

Zo denken we mee met (S)GGZ-collega’s binnen en buiten GGZ Oost Brabant, maar ook met huisartsen en andere professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van jongeren. Zij kunnen ons raadplegen voor consultatie en advies. Daarnaast verzorgen we ook second opinions. Deze kunnen op initiatief van de behandelaar aangevraagd worden. Second opinions kunnen ook door cliënten zelf (of hun naasten) via hun behandelaar of huisarts worden aangevraagd. 

Lees meer over second opinion in de factsheet voor cliënten en naasten: Second opinion 

Verwijzers maken we graag attent op onze factsheet voor professionals: Consultatie en Second opinion

Afspraak maken? Bel 088 - 846 00 01  of stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..